Monday, 9 January 2012

Saya Ada Berita Gembira

Semalam kakak saya telah menghantar sms kepada saya. Dia tanya saya mak kasi saya pergi ke Singapura ke tidak. Saya beritahu mak cakap boleh. Kakak saya cakap dia hendak beli tiket ke USS. Saya sangat seronok, sebab itu saya tulis blog ini.

Kakak saya suruh saya buat passport minggu ini. Saya akan ajak mak saya pergi buat secepat mungkin.
Saya rasa macam bermimpi, saya sudah tidak sabar lagi hi hi hi hi. Tapi saya kena kumpul duit sedikit, abang Cawan cakap di Singapura mahal, saya kena beli makanan sendiri dan bayar duit keretapi di sana nanti, bukan semua percuma.

saya tidak tahu hendak tulis apa lagi, saya tumpang internet di rumah kawan saya ini..bye bye

15 comments:

Janggel said...

HAHAHAH cara ko gelak kelakar la Icam Hi Hi Hi.

Ok selamat berseronok di Singapura!!! Tiada yang percuma di dunia nih muahahahaha. Apa kata icam pergi jual besi buruk ke, amik upah kait rambutan ke? boleh gak buat belanja ye dak? muahahaha *jangan ikut nasihat ini *

Ok selamat bergumbira!

bdk2 @ John said...

wahhh!!! tak sabarnyaa icam! sumenye bukan free ye. kene keje kuat nanti. nanti boleh mintak yona belikan fridge magnet! hehehe.

icam tak sekolah ke arini???

sila kira hari untuk berangkat! hoyehhhh!!!

bdk2 @ John said...

somehow, aku boleh rse betapa hepinya si icam ni. yela, budak2 kan...aku dulu pun camtu gak. tp setakat pusing2 dlm msia jela. icam, nnt gebang kat kawan2 tau. cakap "ko ada?"

kepada icam, sila sujud syukur 10kali sbb ade yona dan abg cawan bawak g jenjalan...


sekian tazkirah abg john~ motif? muahaha.

ekiddoscloset said...

haaa reti ke simpan duit nye.. aritu asyik korek tabung je... meh2 nyah derma sepuluh ringgit dulu~ pegi tlg promote kedai nyah.. nnt nyah kasi upah!

Janggel said...

John, aku pon rasa si Icam ni mesti tengah teruja sakan, sampai boleh bawak ke mimpi tu gakamaknya. Betuah icam ada Yona ngan Cawan ...kalo aku dulu, huh jangan harap abang aku nak bawak cenggitu hahahahahhaa.

Bersyukur~

BlueEwoke said...

Amboiii siap tulis blog lagi? kawan kat sekolah dah bgitau ke? biar diorg jeles sikit hahahaha..

Ha pegi jual apa yg patut, leh tambah duit, jgn jual periuk belanga mak dlm almari tu sudah..

Mintak kat Nyah RM 50 la, RM 10 mana cukup!!

Anash said...

Icam,
wah..
entry gumbira
sila beratkan tabung buluh untuk tambang bayar duit gi 'over-sea'.

TottyMatAli said...

aii, mana aci. muni yang yona janji nak bawak ke gold coast pun tak dapat dapat. icam senang pulak dapat ikot haa...

Laney said...

haa tu la metot.. kalau nak bodek yona kena la geli2 kaki dia macam yang icam selalu buat.. senang le dia nak bawak berjalan ha.. lagi satu xleh byk songeh.. kene jadi caddy sokmo!
kalau berjaya promote kedai nyah.. RM100 pejam mata nyah leh kasi~ cepat-cepat g cari buyer!

masMZ said...

Entri untuk "Berita Baik"!!!!! Hahahahahahaha.....

Mao tompang pi kay ell kah???? Mai tulun pikul beg bley?????? Hahahahahahahaha *gelak jahat

Ely Hasrul said...

mas, tu la pasal ade entry berita baik.. pasni cemana la cite dlm label berita buruk hahahahah

ha apehal nk mintak kt Nyah RM50! mintak SGD50 laaa..

babyarisha said...

Ikhlas sungguh entry2 si Icam ni. semua yang terbuku dihati lagi. kan best lau aku pun leh jadi seikhlas Icam. buat entry tak yah pikir nak jaga hati orang. (skg ni entry terlalu berhati2)
Teruskan usahamu Icam. Jumpe di USS.

Janggel said...

Walaupon masih baru berblog, jangan memain! Dah 6 entry tau! wakakaka.

Lily Riani said...

ely, away SG50, POund 50, then tukar S$. baru untung! ehheheheh... ajar budak yg tidak2.

icam, satu lagi, exam kene passsssssssssssssssssss with flying kaler cam rainbow. else kesian yona & abang cawan dok menjawab kat mak.

Biqque said...

wah sonok nyer icam! pi bgtau kenkawan yg slalu kutuk icam ke apa tu tau! kata "gempakkkk kawan2 yona sume hebat-hebatttttttt" hahaha!