Wednesday, 4 December 2013

Handphone baru

Pada bulan lepas,saya mencari kerja untuk membeli phone yang baru kerana phone lama dah rosak.Ini adalah pekerjaan pertama saya.Saya melakukan kerja catering kat taman saya.Gaji yang diberi ialah RM45 hingga RM80 untuk satu catering .Saya telah pergi catering sebanyak 8kali .Seperti org kahwin,jamuan hari raya dan sebagainye.Hari pertama saya kerja ialah hari jadi saya iaitu 10 ogos.

Mula-mula membuat kerja itu sangat susah kerana mengangkat barang yang berat dan kene susun pinggan ,cawan dan lain-lain lagi.Selepas beberape kali saya membuat kerja ini, saya sudah biase.

Selepas 2bulan saya kerje saya telah mendapat dalam RM400 atau lebih sebab saya telah bebelanje sekolah dan tambang bas pekan.

 Selepas menerima gaji tersebut saya menyimpan duit tersebut ke dalam akaun saya.Selepas beberapa minggu saya pergi ke kedai phone sebab nak tengok phone yang berharga murah.

Esoknye,saya keluar kan duit dalam RM280 untuk membeli phone baru.Setelah saya tengok phone saya telah memilih SAMSUNG GALAXY YOUNG sebab harga nye ialah RM255 sebab campur dengan screen protecter.


Pengembara Tumpangan
Selepas membelinye saya telah install facebook,camera360,whatsapp dan lain -lain lagi.Saya telah mengguna phone ini hingge ke hari ini.......
Itulah cerite pasal phone saya .........

6 comments:

Icam said...

Saya yang first

Chawanna Na said...

komen sendiri keeee

Ren said...

HAHAHAHAHAHA
Komen diri sendiri! HAHAHAHAHAHA
Ok untungla ada henpon baru!

masMZ KaKiJaLaN said...

omaiiiii mana leh diri sendiri komen first! ini sabotaj ni!!!!!

Tahniah... Pandai berusaha untuk dapatkan duit sendiri :)

Anash said...

hahahahaha...
adoiii
boleh komen cengitu?

tahniah
jaga henpon baru baik2

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)